WAAROM EEN SERUM EN WELKE IS GESCHIKT VOOR JOU?


De meeste mensen gebruiken dagelijks een reiniger en dag- en nachtcrème in hun huidverzorgingsroutine, maar niet altijd een serum. Terwijl dat eigenlijk een gemis is. Een serum kan namelijk heel veel doen als je specifieke huidproblemen hebt, zoals een droge huid of pigmentvlekken. Technisch gezien is een serum een dunne substantie die wordt aangebracht vóór een crème zoals een vochtinbrengende crème (moisturizer) en zonnebrandcrème. De ingrediënten zijn geconcentreerd en daarmee bedoeld om onzuiverheden, een onregelmatige of doffe textuur gericht aan te pakken. Serums zijn geformuleerd voor dagelijks gebruik, dus niet te verwarren met een wekelijkse behandeling zoals een peeling of masker. Hoewel de meeste serums zijn uitgerust met een hoeveelheid hydraterende elementen, vervangen ze niet je dagelijkse vochtinbrengende crème. Dit artikel is voor iedereen met vragen over serums: wat doet een serum nu precies voor je huid, heb je een serum echt nodig en welk serum met effectieve ingrediënten zoals vitamine C, vitamine E en hyaluronzuur.

 

WAT DOET EEN SERUM?

Serums zijn in feite een klasse huidverzorgingsproducten ontworpen om hoge concentraties van een bepaald actief ingrediënt aan de huid af te geven, zoals hyaluronzuur of vitamines. In een volledige huidverzorgingsroutine werkt een serum extra diep in op de bovenste huidlagen. Dit is te danken aan hogere concentraties actieve ingrediënten (vaak veel meer dan in een dag- of nachtcrème). Hierdoor zijn serums ideaal om onder een ander product te dragen. Er zijn serums die zo vloeibaar aanvoelen als water en er zijn serums die meer aanvoelen als lichte lotions. 

HOE EEN SERUM TE GEBRUIKEN?

Wanneer je een serum nu eigenlijk gebruikt in je huidverzorgingsroutine is een veelgestelde vraag. Bijvoorbeeld voor of na een verzorgende crème of SPF?

Stap 1:Begin met het reinigen van je make-up en  was je gezicht. Zorg voor een schoon canvas waarop je producten kunt aanbrengen. Dan is het tijd voor een serum. Serums hebben meestal een lichtere textuur waardoor ze gemakkelijk onder je andere huidverzorgingsproducten kunnen worden aangebracht. Handige vuistregel voor de volgorde waarin je huidverzorgingsproducten aanbrengt: begin met producten met de dunste formule en eindig met het product met de dikste formule. Vochtinbrengende crèmes zijn doorgaans zwaarder dan serums en bevatten ook  ingrediënten die werken om vocht in de huid te verzegelen en dus ook te voorkomen dat andere ingrediënten in de huid trekken. Daarom kun je serums het beste onder deze rijkere producten aanbrengen.
Stappen voor een uitgebreide huidverzorgingsroutine is als volgt: reiniger, toner, serum (of essence, zoals serum ook wel wordt genoemd), dag- of nachtcrème en zonnebrandcrème voor overdag.

HOE KIES JE EEN SERUM?

Bij het zoeken naar een serum is het belangrijk om een ingrediënt te kiezen dat aansluit bij jou huid.  Zie hieronder welk serum en ingrediënten in een serum wellicht geschikt zijn voor jouw huid.


SERUM VOOR EEN DROGE HUID, DROOGTELIJNTJES EN RIMPELS

Zoek met een droge huid naar serums met bevochtigende ingrediënten zoals hyaluronzuur, waardoor vocht als een spons in je huid wordt gezogen. Hyaluronic acid serum 8d is rijk aan hyaluronzuur. Dit serum is geformuleerd voor een gedehydrateerde huid die tekenen van huidveroudering vertoont waaronder rimpels en volumeverlies. Deze formule bevat acht moleculen hyaluronzuur van verschillende grootte. Het grotere molecullen werken op het huidoppervlak om rimpels te verminderen en de huid weer voller te maken. Het kleinere molecullen helpt juist weer om de huid meer volume te geven. 


SERUM TEGEN PIGMENTVLEKKEN EN EEN DOFFE HUID

Voor een egale huid kijk je naar ingrediënten die pigmentvlekjes helpen verminderen zoals vitamine C . Vitamine C is een krachtige antioxidant die je huid niet alleen beschermt tegen schade van buitenaf, maar ook pigmentatie helpt tegengaan. Het gebruik van antioxidanten is bovendien een van de belangrijkste stappen om zichtbare huidveroudering te voorkomen en je huid te beschermen tegen schade van buitenaf. 
Vitamine C & E Power Serum 


SERUM TEGEN ONZUIVERHEDEN ZOALS PUISTJES

Een welkom ingrediënt voor een acne-gevoelige huid is salicylzuur (organisch BHA) .Dit is een natuurlijke exfoliant die diep in de poriën kan doordringen en ze daar helpt te ontstoppen. Zie het als een milde dagelijkse peeling. Dit is een specifieke serum, helpt overtollige talg te verminderen. Hierdoor raken poriën minder snel verstopt. Dat is vaak een probleem bij de huid met neiging tot acne. We raden onze klanten die kiezen voor Skin Care Cocktail Serum (Fruitzuur Serum) dit te combineren met zonnebrandcrème. Dit serum kun je ook gebruiken met je wekelijkse routine ook als een dunne masker. 
Voor vettige en acne gevoelige huid raden we Perfecting serum / for oily & acne-prone skin aan. 
Dankzij de natuurlijke oliën en kruidenactieve stoffen helpt het de talgbalans. Het ondersteunt de vermindering van acne zonder de huid uit te drogen. Met zijn 100% natuurlijke ingredienten is het ook geschikt voor vettige, acne gevoelige of beschadigde huid door onzuiverheden. 


SERUM TEGEN ROODHEID EN EEN GEÏRRITEERD GEVOEL

Voor een huid gevoelig voor roodheid zoek naar ingrediënten die de huid kalmeren. Bestaand uit natuurlijke ingredienten die onder meer helpen de huidbarrière te herstellen en hydrateren. Shine Serum ( gevoelige huid) is speciaal geformuleerd voor een allergie-gevoelige huid waardoor ongemakken zoals roodheid en geïrriteerde gevoel verminderen.


SERUM TEGEN RIMPELS EN EEN MINDER STEVIGE HUID

Een zeer goed anti-aging ingrediënten is retinol. Volgens onderzoek stimuleert retinol namelijk de productie van collageen waardoor de huid veerkrachtiger en steviger wordt en helpt fijne lijntjes en rimpels verminderen. Dat dit ingrediënt collageen kan stimuleren, is een van de unieke eigenschappen van retinol ofwel vitamine A. Multi Intensive Skin Serum (voor droge huid) is een anti-rimpel serum dat de huid egaliseert en ook geschikt is voor droge huid.